Esittely - About us

MiiaNoutajat ovat olleet osana elämää 90-luvun alusta saakka. Naapurin kultaisesta Nupusta tuli pienen koululaisen paras kaveri, joka jätti lähtemättömän jäljen sydämeen ja rakkauden rotuun. Pari flattiä oli välissä kunnes palasin takaisin kultaisiin ja luulenpa, etten ilman kultaista osaisi enää olla.

Koirien kouluttaminen ja harrastaminen ovat olleet alusta saakka sitä mukavaa yhdessä oloa ja touhuamista. Lajeista toko on ollut pitkään mukana. Agilityä, vepeä, pk-hakua ja mejää on myös kokeiltu, mutta nomesta on muodostunut lopulta se pääharrastus. Suurin syy nomeharrastukseen on palo minkä laji sytyttään noutajassa. Noutotreeneissä koirilta unohtuu kaikki muu ja koko olemus kertoo, että nyt ollaan asian ytimessä. Ei kai siinä sitten auttanut muu kuin täyttää pakastin variksilla ja lokeilla :)

Yhdistystoiminnassa olen ollut mukana tuolta 90-luvun puolivälistä saakka toimien mm. Lakeuden, Lapin ja Länsi-Pohjan noutajissa. Nykyään omana yhdistyksenä on Oulun Seudun Noutajakoirayhdistys. Olen toiminut tokokoulutusohjaajana vuodesta -96, toko- ja nomekoetoimitsiakortti löytyy myös. Kasvattajan perus- ja jatkokurssit olen suorittanut ja 2010 syntyi ensimmäinen pentue Ruokorapseen kenneliin. Tavoitteena on kasvattaa iloisia, hyvällä moottorilla varustettuja, tasapainoisia ja kauniita kultaisia. Kultainen keskitie on se mitä haluan kulkea. Ei mitään liikaa eikä liian vähän. Luonne ja terveys ovat kantavia voimia ja sanomattakin merkittävimpiä tekijöitä jalostuskoirien valinnassa.


HenriMetsästys on kuulunut osaksi elämää lapsuudesta saakka. Karjalankarhukoira Pikin kanssa syksyt kuljettiin hirvimetsällä. Palveluskoiralajeihin tie vei Dopermannien mukana ja Miian kautta noutajat astuivat elämään. Tällä hetkellä laumamme lisänä on myös suomenajokoira, joka on pidentänyt metsästyskautta huomattavasti. Yhdistystoiminnassa olen myös toiminut aktiivisesti ja toimitsijakorttikin löytyy mejästä.


Milja ja ViljamiTulevaisuuden koiranohjaajat, tai sitten ottavat kissan :D